Proiectul explorează cum frica modifică felul în care percepem mediul exterior. Acesta folosește cultura obiectelor, drept spațiu de joacă, urmarind modul în care acestea capturează, păstrează și reflectă mai departe amintiri.
Instalația presupune o interpretare speculativă asupra unui interior de casă din perioada regimului comunist din România. (Animatia a fost realizată în “Muzeul Consumatorului Comunist din Timișoara).
Obiectele uzuale se transformă în conglomerate hibride care propun o nouă perspectivă asupra ideii de identitate singulară. Modificarea obiectelor în creaturi monstruoase prezintă hibriditatea ca ceva rău sau malefic, în schimb, aceasta ar trebui văzută ca o oportunitate pentru colaborare. Astfel, granițile dintre tradiție și prezent, animale umane și non-umane și roluri de gen, sunt reduse și abstractizate.
Jucăriile, decorațiunile și bibelourile se angrenează într-o coregrafie seducătoare, firul narativ al animației se destramă, transformându-se într-o fantezie jucausă și totuși înfricoșătoare.
Expus la
Muzeul de Arta Recenta, Bucuresti (2024)
Contemporan Hairspace, Bucuresti (2023)
University of the Arts London (2023)
jhhhh